Tarım Öğretiminin 178. yılı Kutlama Töreni ve Emeklilik Töreni Gerçekleşti

Ziraat Fakültesi ve Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi tarafından 10.01.2024 tarihinde yapılması planlanan ancak olumsuz hava koşulları sebebiyle 28.02.2024 tarihinde düzenlenen "Tarım Öğretiminin 178. yılı Kutlama Töreni ve Prof. Dr. Kenan Kaynaş'ın Emeklilik Töreni" birarada gerçekleştirildi. Programa Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Sayın İrfan Mutluay, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Sayın Latif Candan, Tarım Borsası Genel Sekreteri Sayın Sevcan Elver, Ziraat Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri katıldılar. 

Tarım Öğretiminin 178. yılı programı Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Latif Candan'nın konuşmalarıyla başladı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker ve Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay'ın konuşmaları ile  sona erdi. 

Programın ikinci kısmında ise Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölmünde 1999-2023 yılları arasında öğretim üyesi olarak hizmet eden ve 2000-2009 yılları arasında Ziraat Fakültesi Dekanlığı da yapan Prof. Dr. Kenan Kaynaş'ın emeklilik töreni gerçekleştirildi. Törende önce Sayın Kaynaş'ın özgeçmişi okundu. Daha sonra kürsüye davet edilen Prof. Dr. Kenan Kaynaş bir öğretim üyesi olarak son kez mesai arkadaşlarına ve öğrencilerine bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların sonunda Prof. Dr. Kenan Kaynaş'a günün anısına Belediye Başkan Yardımcısı Sayın İrfan Mutluay ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker'in hediye ve çiçek takdimi yapıldı. Tören toplu fotoğraf çekimi ve ikramlar ile sona erdi.