Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyeleri ve Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Yetkilileri Çanakkale İli Ayçiçeği Ekim Alanlarında Çayır Tırtılı (Loxostege sticticalis L. ) İstilası ile İlgili Ortak Çalışma

Ayçiçeği ekim alanlarında Çayır Tırtılı sorununun ilk olarak Trakya Bölgesinde bildirilmesiyle, bölgemizdeki durumun tespiti için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent EFİL Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ramazan EREN, Ziraat  Mühendisleri Ömer YILDIZ ve Volkan CAN ile birlikte arazi çalışmaları gerçekleştirilmiş ve ilk olarak ayçiçeği ekim alanlarında Çayır Tırtılının zararını belirlemek için, yoğun sürvey çalışmaları yapılmıştır. Çalışmaların yürütüldüğü tarım alanlarının ait olduğu köy muhtarlıkları ile irtibata geçerek çiftçilerimizin köy kahvesinde toplanmaları sağlanmış ve teknik bilgilendirmeler yapılmıştır. Yürütülen çalışmalar sonunda Gelibolu ilçesine bağlı ayçiçeği alanlarında bazı bölgelerde zararlının bulaşık olduğu ve toplam alana göre küçük bir kısımda yoğun zararda bulunduğu tespit edilmiştir. Tarlaları zarar gören çiftçilerle birlikte alanlara gidilmiş ve mücadele yapmaları gerektiği belirtilerek üreticilerimize konuyla ilgili önerilerde bulunulmuştur. 

Ayrıca bir salgın durumu söz konusu olduğu için Ziraat Fakültesi öğetim elemanları da saha çalışmalarına aralıksız olarak devam etmektedir. Üreticilerimizin Ziraat Fakültesiyle irtibata geçmesi halinde kendilerine konuyla ilgili her türlü teknik destek sağlanacaktır.

Haber linki için tıklayınız.