Tarımda Suyun Önemi, Etkin ve Verimli Kullanımı Paneli Ziraat Fakültesinde Gerçekleşti

Çanakkale İl  Tarım ve OrmanMüdürlüğü tarafından 7 Kasım 2022 tarihinde Ziraat Fakültesi amfisinde düzenlenen Tarımda Suyun Önemi, Etkin ve Verimli Kullanımı Paneli Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Murat Şeker, Tarım ve Orman Bakanlığı Koordinatörü Murat Mengüloğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ve çok sayıda öğretim elemanı, İl Müdürlüğü personeli, merkez ve ilçelerden üreticilerin  katılımı ile gerçekleştirildi.

Panel açılış konuşmalarının ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr İsmal Taş'ın "Tarımda Suyun Önemi" ve  "Sulama Suyu ve Tuzluluk, Toprak Neminin Korunması, Sulama Yöntemleri " başlıklı sunumları, UTAEM' den Dr. Şuayip Yüzbaşı'nın "Yüzey Altı Damla Sulama Yöntemi" başlıklı sunumu, ardından da Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bİtkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mevlüt Akçura'nın "Yağışa Dayalı Tarım Uygulamaları" ile ilgili sunumları ile devam etti.

Panel sunumlarıyla katkıda bulunan panelistlere plaket takdimi ile sona erdi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Murat Şeker'in Açılış Konuşması