Tarla Bitkileri Öğrencileri’nden Mesleki Uygulama Etkinliği

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 3. sınıf öğrencilerine, ‘Mesleki Uygulama’ dersi kapsamında 9 Mart 2018 tarihinde Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi’ne teknik gezi düzenlendi. Evciler köyü çiftçileri tarafından kültüre alınan Kazdağı tıbbi ve aromatik bitki parselleri gezilip, büyüme düzenleyicilerle vejetatif bitki çoğaltım uygulaması yapıldı. Ayrıca ekonomik değeri bulunan endemik bitkilerin doğadan toplanarak kaybolmasının önüne geçilmesi ve kırsal kalkınma açısından kültüre alma işleminin önemi, örnek bahçede tatbiki olarak işlendi. Sonrasında ise; Bayramiç Ziraat Odası‘na geçilerek, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan’dan çiftçi hakları açısından ziraat odalarının önemi ve coğrafi İşaret tescili başlıklarından oluşan önemli bilgiler alındı.