Tarım Ekonomisi Bölümü Öğrencileri ‘Tarımsal Örgütlenme ve Kooperatifçilik’ Dersi Kapsamında ‘S.S. Pıtıreli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni Ziyaret Ettiler

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü 3. sınıf öğrencileri Dr. Öğr. Üyesi Bengü Everest gözetiminde, “Tarımsal Örgütlenme ve Kooperatifçilik” dersi kapsamında başarılı bir kooperatifte incelemelerde bulunmak üzere, Bayramiç ilçesinde bulunan “S.S. Pıtıreli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi”ni ziyaret ettiler. 1972 yılında kurulan kooperatif ‘Süt’ ve ‘Zeytinyağı’ alanında faaliyet göstermektedir. Gerçekleştirilen teknik gezi kapsamında, kooperatif başkanı Tuncay Güngör’den kooperatifin markalaşma süreci hakkında çeşitli bilgiler alınarak, kooperatif ilkeleri üzerine tartışılmış ve son olarak kooperatifin zeytinyağı üretim tesisinde teknik incelemelerde bulunulmuştur.