Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğrencilerinin TÜBİTAK Proje Önerileri Kabul Edildi

.

Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 3. Sınıf öğrencileri tarafından Doç. Dr. Fatih Kahrıman danışmanlığında hazırlanan ve 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’na başvurusu yapılan iki ayrı TÜBİTAK proje önerisi desteklenmeye değer bulundu. Bu projelerden birincisi Nebahat Nur Yüksel, Melih Köstekçi, Ahmet Serdar Turcan’ın birlikte yürütecek ve mısır bitkisinde polen muhafaza yöntemlerinin araştırılacaktır. Murat Cirit, Niyazi Kılıç ve Ferhat Kaya tarafından yürütülecek ikinci projede mısır bitkisinde görüntü işleme analizlerinin farklı genotiplerde kullanım potansiyeli ele alınacaktır. Her iki proje ekibindeki öğrencilerimiz de çalışma sonuçlarını lisans bitirme tezi olarak sunacaklardır. Projeleri desteklenen öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.