Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesinin “1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı” TÜBİTAK Proje Başvurusu Kabul Edildi

.

         Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Kenan KAYNAŞ tarafından hazırlanan ve yine aynı Bölümde görevli Araştırma Görevlisi Dr. Mehmet Ali GÜNDOĞDU ve Lapseki Meslek Yüksek Okulu Dr. Öğretim Üyesi Mustafa SAKALDAŞ’ın araştırıcı olarak yer aldığı TÜBİTAK – 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programında hazırlanan “İhracata Yönelik Geçci Şeftali Çeşitlerinde Özel Modifiye Atmosfer ve Dinamik Kontrollü Atmosferde Muhafazalarının Depolama Kalitesi Üzerine Etkileri” isimli proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulunmuştur.

        İki yıl devam edecek olan projede Türkiye’nin en büyük meyve üreticisi olan “AEP Anadolu Etap Penkon Gıda ve Tarım Ürünleri Sanayi ve Tic. A.Ş.” ile işbirliği yapılacaktır. Üniversite Sanayi işbirliği kapsamında gerçekleştirilecek projeden bilimsel çıktılar elde edileceği gibi ihracat süresinin uzatılması ve ürün kalitesinin artırılması ile ülke ekonomisine katkı sağlaması beklenmektedir.