Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Ekibinin Uluslararası İkili İş Birliği Proje Başarısı

ÇOMÜ Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Kahrıman koordinasyonunda IraSME (International research activities by Small and Medium Entreprises) 28. Çağrısına yapılan proje başvurusu kabul edildi. Proje, Türkiye ve Rusya’dan dört ayrı kurum/kuruluşun ortaklığı ile hazırlandı. Proje ortağı olarak, Türkiye tarafında BAF Elektronik Yazılım Tarım A.Ş. ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Rusya tarafında ise Lumex-Centrum LCC ve Agroplazma LCC firmaları yer alıyor.  Türkiye tarafındaki proje ekibi, alanında uzman 12 kişiden oluşuyor. Kuruluşlara göre Türk proje ekibi aşağıdaki sunulmuştur.

BAF Elektronik Yazılım Tarım A.Ş.: Doç. Dr. Fatih Kahrıman (Proje Koordinatörü- Ziraat Mühendisi), Aycan Sütal (Elektrik Elektronik Uzmanı), Musa Topçakıl (Elektrik Elektronik Uzmanı), Asude Kahrıman (Ziraat Mühendisi), Bektaş Özütürk (Elektrik-Elektronik Mühendisi).

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi: Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Cumhur Kınacı (Proje Yetkilisi-Bilgisayar Mühendisliği Bölümü), Doç. Dr. Volkan Eskizeybek (Malzeme Mühendisliği Bölümü), Dr. Öğretim Üyesi Adem Polat (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü), 3 Adet Bursiyer.

Rusya tarafında ise partner olan şirketlerden 9 araştırmacı projede görev alacak. Proje kapsamında tohum sınıflamasına yönelik ileri teknoloji bir cihaz geliştirilmesi hedefleniyor. Toplam bütçesi 381000 Euro olan projenin 28 ayda tamamlanması planlanıyor. Bu proje aynı zamanda TÜBİTAK 1512 BİGG programı desteği ile kurulmuş olan BAF Elektronik Yazılım Tarım A.Ş.’nin de ilk uluslararası projesi olma niteliği taşıyor.

Proje koordinatörü hocamızı ve ekip arkadaşlarını tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyoruz.