Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Başaran'ın Uluslararası (EPO) Patent Tescili Kabul Edildi

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Mustafa Başaran’ın buluşçusu olduğu 15832919.3 başvuru numaralı “ Organic and Inorganic Fertilizer Suitable for  Irrigated Farming and Including Nitrification Inhibitor and Boron” isimli buluşun uluslararası (EPO) patent müracaatı 27.06.2024 tarihi itibariyle üniversitemiz adresi ile tescillenmiştir. Ticarileşme başarısı da gösteren buluş, 2022 yılında Milli Yenilik alanında YÖK Üstün Başarı Ödülü’ne de layık görülmüştür. Buluşun amacı; azotlu gübrelerden yıkanma ve gaz şeklindeki kayıpların azaltılması, verim ve kalitenin artırılmasıdır.

Öğretim üyemizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.