Ziraat Fakültesi öğretim üyelerimizden TÜBİTAK 1512 TEKNOGİRİŞİM PROJESİ DESTEKLENMEYE DEĞER BULUNDU.

Fakültemiz Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arda AYDIN'ın yürütücüsü olduğu, Prof. Dr. Habib KOCABIYIK ve Doç. Dr. Anıl ÇAY’ ın araştırmacı olarak yer aldığı “Kümes Tarama, Hasta Piliç Tespit ve Erken Uyarı Sistemi” isimli proje BIGG4 tech konsorsiyumuna gelen 474 başvuru arasından ilk 9 başvuru arasına girerek 200.000 TL’lik TUBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği almaya hak kazanmıştır.

Çanakkale Teknoparkta şirket kurarak projesini geliştirecek olan   öğretim üyemiz Doç. Dr. Arda AYDIN ve proje ekibine çalışmalarında başarılar dileriz.