Ziraat Fakültesi Öğretim Elemanları ve Öğrencileri ‘11 Mayıs Bitki Islahçıları Günü’nde Üniversitemizi Temsil Ettiler

Ziraat Fakültesi Öğretim Elemanları ve Öğrencileri ‘11 Mayıs Bitki Islahçıları Günü’nde Üniversitemizi Temsil Ettiler

          Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Baboo Ali ve Arş. Gör. Fırat Alatürk ile aynı Bölümden Sedağ Kaya, Cansu Akar, Sergen Tortamiç ile Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü’ndenÇağlar Kaya ve Gizem Akaydın isimli öğrencilerimiz, ‘Bitki Islahçıları Alt Birliği’ (BİSAB) ve ‘Türkiye Tohumcular Birliği’ (TÜRKTOB) tarafından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin ev sahipliğinde sekizincisi düzenlenen ‘11 Mayıs Bitki Islahçıları Günü’nde Üniversitemizi temsil ettiler.

          Bu yılki ana teması “Geçmişten Günümüze Bitki Islahı” olarak belirlenen ve aynı konuda düzenlenen panelle dikkat çeken ‘11 Mayıs Bitki Islahçıları Günü’nde, Türkiye’de bitki ıslahına emek vermiş olan kişi ve kurumlar ile üniversite temsilcilerine ödül ve plaketler sunuldu. Ayrıca ‘BİSAB’ ve ‘TÜRKTOB’ tarafından düzenlenen ‘Milli Tarım Projesi’nde “Nasıl Bir Bitki Islahı ve Tohumculuk Olmalıdır?” konulu yarışmada, dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi.

          Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Durali Koçak, Bitki Islahçıları Alt Birliği Başkan Yardımcısı ve Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Kamil Yılmaz, ‘BİSAB’ Yönetim Kurulu Üyeleri, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü ve Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Taş ile Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı başta olmak üzere, Ülkemizin her bölgesinden akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı bu etkinlikte, Üniversitemizi temsil eden öğretim elemanları ile öğrencilerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.