Ziraat Fakültesi Öğretim Elemanı Dr. Ali KARANFİL'in TÜBİTAK Projesi Kabul Edildi

.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Fitopatoloji ABD öğretim elemanımız Dr. Ali Karanfil'in "Batı Anadolu Bölgesi Kereviz Üretim Alanlarında Celery Mosaic Virus Enfeksiyonunun Genetik Çeşitliliğinin Belirlenmesi" başlıklı TÜBİTAK-TOVAG 1002 projesi desteklenmeye değer bulunmuştur.

Proje kapsamında ülkemizde ilk kez kereviz mozaik virüs (Celery mosaic virus; CeMV) enfeksiyonunun yaygınlık düzeyi belirlenecek, dünyada ise ilk kez CeMV izolatlarının populasyon genetiği araştırılacaktır. Ayrıca ülkemizde ilk CeMV izolatlarının tüm genom dizilimleri elde edilecektir.

Fakültemiz öğretim elemanı Dr. Ali Karanfi'i tebrik eder çalışmalarında başarılar dileriz.