Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Mezuniyet Töreni, Troia Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Törene ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metehan Uzun, Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Mendeş, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademik ve idari personel ile mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve müzik dinletisinin ardından tören Ziraat Fakültesi birincisi Şakir Anıl Kaplan'ın konuşması ile devam etti. Kaplan; ‘'100. Yıl mezunları olarak ayrı bir gururla mezun oluyoruz. Asıl mücadele ve bütünlemesi olmayan sınavlar bundan sonra başlıyor, artık ülkemizin geleceğinde bizimde imzamız olacak'' diyerek tüm fakülte hocalarına ve ailelere teşekkür etti.
Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Mendeş konuşmasında, Ziraat Fakültesi 17. dönem mezuniyet töreninin kazanılan şanlı zaferin 100. Yılına denk gelmiş olmasının kendilerine ayrı bir mutluluk ve heyecan verdiğini belirtti. Mendeş; günümüzde bilim ve teknoloji üretmeyen toplumların geride kaldıklarını, bilim ve teknoloji üretebilmenin de ancak eğitime dolayısıyla insana yapılacak bir yatırımla mümkün olduğunu ifade etti. Ailelere; bizler ve sizler bu yatırımı yaptık, bu sabrı gösterdik ve dört yıllık yoğun bir maratonun ardından öğrencilerimizi ülke tarımına hizmet etmeye hazır hale getirdik diyen Mendeş konuşmasının sonunda emeği geçen herkese teşekkür ederek öğrencilere hayatlarında yeni bir döneme başlarken Mevlana'nın Yedi Öğüdü 'nü rehber edinmelerini tavsiye etti.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metehan Uzun ise yaptığı konuşmada şunları ifade etti; ‘'Mezuniyet törenlerinin üç temel unsuru vardır. Bunlardan ilki mezun olan öğrenciler, ikincisi onları yetiştiren öğretim üyesi arkadaşlarımız, üçüncüsü de öğrenciler üzerinde büyük emeği olan aileler. Ancak eğer bu mezuniyet törenini Çanakkale'de yapıyorsanız dördüncü bir unsuru, değeri diğer üç unsurdan daha önce hatırlamak gerekiyor. Bundan tam 100 yıl önce bu topraklarda büyük bir savaş yaşandı. Eğer bugün biz mezuniyet törenlerini yapabiliyorsak bu törenleri 1915 yılında birçok okulun ve fakültenin mezun verememiş olmasına borçluyuz. O dönem birçok öğrenci eğitimini bırakarak cepheye vatanını savunmaya gitti. Öncelikle vatanı için şehit olan o gençleri anarak, mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz burada almış oldukları eğitimle ülkenin dört bir tarafına dağıldıklarında da vatan topraklarına en güzel hizmeti vereceklerdir. Yolları açık olsun.''
Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören, öğrencilere mezuniyet belgelerinin takdim edilmesi ile son buldu.
Haberin fotoğrafları için TIKLAYINIZ