Ziraat Fakültesi Ev Sahipliğinde I. International Balkan Agriculture Congress Gerçekleşti

Dünyanın dört bir yanından akademisyenleri bir araya getiren “I. International Balkan Agriculture Congress” Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

     Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Trakya Üniversiteler Birliği, Türkiye Rekabet Kurumu, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı araştırma kuruluşlarının da destekleriyle I. Uluslararası Balkan Tarım Kongresi gerçekleşti.

         Troia Kütltür Merkezi’nde ve Ziraat Fakültesi’nde, 3 boyunca, yüz yüze ve çevrim içi olarak rekor bir katılımla gerçekleştirilen kongrede, 20 farklı ülkeden 213 katılımcı tarafından sözlü ve poster sunumu gerçekleştirildi.

          Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Görüntü ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi Oğuzhan Karakuş’un Piyano Performansı ve ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan kongre açılış programı Çanakkale Valisi Sayın Doç. Dr. Ömer Toraman, Çanakkale Belediyesi Başkan Vekili Sayın Fatma Kaynaş, Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Sayın Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Aras, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Rekabet Kurumu Başkanı Sayın Birol Küle, İl Müdürleri, Dekanlar, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katılımı ile Troya Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

     Kongrenin açılışında konuşan Ziraat Fakültesi Dekanı Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker “teknolojik alanlarda yaşanan baş döndürücü hızda ilerleyen gelişmeler, akıllı ve hassas tarım uygulamaları, biyoteknolojik yöntemlerle çözüm üretme, yazılım ve sensör geliştirme, tohum ıslahı ve yapay zekanın tarımsal üretim ve araştırmalarda kullanılması gibi alanlarda nitelikli araştırma faaliyetlerine öncelik verilmesini ve tüm bu alanlarda uluslararası iş birlikteliklerinin yapılması gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Şeker, kongrenin, bilgi ve deneyimlerimizi birlikte paylaşarak ülkeler arasında iş birlikleri, ortak projeler ve daha iyi ilişkiler kurarak sorunlarımızın çözümüne yardımcı olacağını umuyor Bu toplantının başarılı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi. Açılış konuşmalarına sırasıyla Rekabet Kurumu Başkanı Sayın Birol Küle, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu ve Çanakkale Valisi Sayın Doç. Dr. Ömer Toraman’ın konuşmaları ile devam edildi.

          Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Ahmet Yıldırım’ın Moderatörlüğünü yaptığı, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Gökhan Söylemezoğlu ve Selanik Aristoteles Üniversitesinden Prof. Dr. Konstadinos Mattas’ın çağrılı panelist olarak yer aldıkları açılış paneli gerçekleştirildi.

      Açılış programı davetli konuşmacılara ve destek olan kurum ve kuruluşlara teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.  

 

Ekler

Dekan Konuşma Metni.docx