Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat ŞEKER ve Dekan Yardımcıları Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer TORAMAN'ı Ziyaret Etti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker, dekan yardımcıları Prof. Dr. Arda Aydın ve Doç. Dr. Burak Polat ile birlikte Çanakkale Valisi Sayın Doç. Dr. Ömer Toraman'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında, 16-19 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Balkan Tarım Kongresi’nin hazırlıkları ve üniversite ile Çanakkale Valiliğimiz arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi konuları ele alındı.

Prof. Dr. Murat Şeker, ziyarette ÇOMÜ Ziraat Fakültesi'nin bölgedeki tarımsal gelişmelere ve bilimsel çalışmalara verdiği öneminden ve tarımın tüm paydaşlarına verilen katkılardan ve "Uluslararası Balkan Tarım Kongresi'nin, bölgemizin tarımsal potansiyeline ve kongrenin uluslararası arenada şehrimizi ve üniversitemizi tanıtmak ve akademik iş birliklerini güçlendirmek adına sunduğu fırsatlardan bahsetti. 

Çanakkale Valisi Sayın Doç. Dr. Ömer Toraman ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin ve özellikle Ziraat Fakültesi'nin bölgeye olan katkılarının yadsınamaz olduğunu ve 16-19 Ekim 2024 tarihlerinde yapılacak Uluslararası Balkan Tarım Kongresi’nin de başarılı bir şekilde geçmesi için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Ziyaret sonunda Prof. Dr. Şeker Çanakkale Valisi Sayın Toraman'a Ziraat Fakültesi öğretim elemanları tarafından yazılan "Çanakkale'nin Stratejik Sektörü Tarım" kitaplarının takdim edilmesi ile son buldu.