Ziraat Fakültesi Akademisyenlerinin Buluşları ISIF'22 Uluslararası Buluş Fuarı’nda Ödül Aldı

Türk Patent ve Marka Kurumu ev sahipliğinde, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) ve Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı iş birliğiyle düzenlenen ISIF'22 Uluslararası Buluş Fuarı 30 Ağustos - 4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun’da yapıldı. Fuara üniversitemizi temsilen sunulan altı buluştan fakültemiz öğretim üyeleri ve elemanlarına ait üç buluş ödüle layık görüldü.

Fakültemiz Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü öğretim üyeleri Prof.Dr. Yasemin KAVDIR ve Prof. Dr. Mustafa BAŞARAN tarafından geliştirilen  “Biyokömür kaplamalı inorganik  organomineral ve organik katı gübre ve biyokömür kaplamalı gübre üretim yöntemi” başlıklı buluş Gümüş Madalya,

Fakültemiz Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih KAHRIMAN ile BAF Elektronik Yazılım Tarım A.Ş.’den Aycan SÜTAL, Musa TOPÇAKIL ve İstanbul Üniversitesi’nden Ömer GEZER tarafından geliştirilen “NIR Spektroskopi Cihazı” isimli buluş Gümüş Madalya,

Fakültemiz Tarımsal Yapılar Sulama Bölümü öğretim elemanı Dr. Sefa AKSU ve öğretim üyesi Prof. Dr. Ünal KIZIL tarafından geliştirilen “Plastik Örtülü Seralarda Rüzgar ve Kar Yükü İzleme ve Erken Uyarı Sisteminin Geliştirilmesi” başlıklı buluş Bronz Madalya kazanmıştır.

Ödül alan akademik personellerimizi ve çalışma ekiplerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ziraat Fakültesi Dekanlığı