YÖK Bursları Tebrik Belgeleri Takdim Töreni Yapıldı

Yüksek Öğretim Kurumu’nun 2016-2017 yılından itibaren Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Fakültelerinin bölümlerini ilk 3 tercihi içinde kazanan öğrencilere verdiği burslar için YÖK Başkanlığı tarafından öğrencilerimize gönderilen Tebrik Belgeleri, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Alper DARDENİZ ve Fakültemiz Öğretim Elemanlarının katıldığı törenle öğrencilerimize takdim edildi. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Alper DARDENİZ yaptığı konuşmada;  YÖK tarafından başlatılan bu uygulamanın, Ziraat Fakültelerinin tercih edilebilirliğini üst sıralara taşıyacağını, başarı sıralamasında üst sıralarda yer alan öğrencilerin Ziraat Fakültelerini tercih etme oranının artacağını ve bunun da ilerleyen yıllarda eğitim-öğretim kalitesini arttıracağını belirtti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesini ilk üç tercihleri içinde kazanan öğrencilerimizin bölümlere dağılımına göre; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nden 3, Bitki Koruma Bölümü’nden 3, Tarım Ekonomisi Bölümü’nden 2, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü’nden 2, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü’nden 1, Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü’nden 3, Tarla Bitkileri Bölümü’nden 2, Toprak ve Bitki Besleme Bölümü’nden 2 ve Zootekni Bölümü’nden 2 olmak üzere toplam 20 öğrencimiz YÖK destek Bursundan faydalanmaya hak kazanmıştır.