TÜBİTAK DOĞA EĞİTİMİ PROJESİ KAPSAMINDA ÇOCUKLARA BİTKİ KORUMA EĞİTİMLERİ

ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ganime Aydın’ın yürütücülüğünde gerçekleştirilen TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı-4004 kapsamında   "Topraktan  Sofraya  STEAM"  Projesi gerçekleştirilmiştir. Bu proje ile   ilimizde yaşayan ortaokul düzeyinde 26 göçmen ve depremzede öğrenciye STEAM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat, Matematik) etkinlikleriyle yeşil ve sürdürülebilir tarım okuryazarlığı bilincini oluştururken; göç, savaş, terör gibi sebepler ile ülkemizde bulunan bu çocuklara umut olmak amaçlanmıştır. Fakültemizde bu projeye destek vermek amacı ile Projede araştırmacı olarak yer alan Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Efil katılımcılara meyve bahçelerinde uygulamalı eğitim vermiştir. Eğitim sırasında öğrencilere biyolojik mücadele, biyolojik çeşitlilik ve polinatör böceklerle ilgili bilgiler verilmiştir. Kısa bir tanıtımdan sonra öğrencilere atraplar dağıtılımış ve böcek yakalama, polinatör böceklerin çalışma faaliyelteri, böcek çeşitliliği gibi konular uygulamalı olarak öğrencilere gösterilmiştir. Eğitim sonunda bazı öğrenciler böcek korkusu yendiğini belirtmiş, eğitime katılan Öğretim üyelerimiz ise böceklerden korkmamak gerektiğini ve böceklerin dünyasına girmenin çok ilgi çekici oluğunu vurgulamıştır.