Tarım Ekonomisi Bölüm Söyleşileri

Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Mesleki Uygulama dersi kapsamında bölüm öğrencilerini Tarım ve Orman Bakanlığı İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Sayın Başak Egesel ile buluşturdu. Kariyer basamaklarını tırmanırken edindiği tecrübeleri öğrencilerimize aktaran Sayın Egesel, kariyer planlaması yaparken ana amaçlardan birinin farklı deneyimler edinerek kendimizi çeşitli yönlerden donanımlı hale getirmek olduğunu vurguladı.  Bu donanımı kazanmak için çoğunlukla konfor alanımızın dışına çıkmak gerektiğini söyleyen Egesel, kendi başarı öyküsü ile gençlere ışık oldu.

Tarım Ekonomisi Bölümünün bölüm öğrencileri buluşturduğu diğer konuğu ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz oldu, "Tuzumu Nasıl Kuruttum" temalı konuşmasında, adeta tek kişilik bir gösteride bulunan Yavuz, kariyer planlaması hakkında deneyimlerini aktardı. Deneyimlerini aktarırken; "Benim öyküm ders alınacak bir öykü değil ibretlik bir öykü" diyerek inişli çıkışlı hayat serüvenini öğrencilerle paylaştı. Planlamanın ne denli önemli olduğunu, kendimize uygun yarışları tespit ederek yarışın başlayacağı çizgiye gelinceye değin çok çalışarak yol almaları gerektiğini gençlerimize paylaşan Sayın Yavuz kapaısının öğrencilerimize herzaman açık olduğunu söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ziraat Fakültesine ve Tarım Ekonomisi öğrencilerine katkılarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz.