Fakültemizin, ÇOMÜ Koordinatörlüğünde Mesleki Eğitim Alanında Erasmus + Proje Başarısı – COMPOSTER

Fakültemizin, ÇOMÜ Koordinatörlüğünde Mesleki Eğitim Alanında Erasmus + Proje Başarısı – COMPOSTER

       2021 yılı Erasmus+ Mesleki Eğitimde İşbirliği Ortaklıkları faaliyeti kapsamında sunulan 125 proje teklifinden 21 proje hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin koordinatör kurum olduğu 2021-1-TR01-KA220-VET-000024977 numaralı ve “Encouraging Young Farmers to Produce Compost for Healthy Soil and Organic Food Using Innovative Solutions” başlıklı proje 167,985.00 Euro bütçeyle desteklenmeye değer bulunmuştur.

      Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Özcan’ın yürütücülüğünü yapacağı projede aynı Bölümde Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Kavdır, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Erkan Bil, Öğr. Gör. Dr. Savaş Gürdal ve Öğr. Gör. Kadir Yılmaz araştırmacı olarak yer almaktadır.

       Projenin ortakları arasında Çanakkale Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş., Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Isparta Uygulamali Bilimler Üniversitesi, VšĮ "Žiedinė ekonomika" (Litvanya) ve Unıversıdad Politecnica De Cartagena (İspanya) bulunmaktadır. İki yıl sürecek olan projeyle genç çiftçilere tarımsal atık değerlendirme ve kompostlama yöntemlerini öğretmek, bu sayede toprak sağlığının ve organik üretimin iyileştirilmesine katkıda bulunmak amaçlanmaktadır.

       Proje kapsamında kompost sektöründe Türkiye, Litvanya ve İspanya arasında uzun vadeli iş birliği ve ortaklık ilişkileri kurularak AB standartlarına uygun kompost üretimi konusunda en iyi uygulamaların geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Proje sonucunda kompost üretim kılavuzları hazırlanacak, kompost üreticilerine yönelik pazarlama ve tanıtım strateji ve taktikleri geliştirilecek ve yenilikçi eğitim modülleri (e-modüller) üretilecektir.