Fakültemiz Öğretim üyesi Prof.Dr. Cafer TÜRKMEN “İstikbal Göklerdedir” adlı Projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenmiştir.

Fakültemiz Öğretim üyesi Prof.Dr. Cafer TÜRKMEN'in “İstikbal Göklerdedir” adlı Projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenmiştir.

 

          Fakültemiz Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cafer TÜRKMEN’in koordinatörlüğünü yürüttüğü “İstikbal Göklerdedir” adlı proje Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından GPDP 2019-1 döneminde Türkiye genelinde sunulan 25000 proje içinden seçilerek desteklenmiş 1000 proje kapsamında olup, pandemi nedeniyle bu eğitim öğretim yılında aktif hale getirilmiştir. Öğretim üyemizin 2007 yılından beri danışmanlığını yürüttüğü ÇOMÜ Havacılık Topluluğu öğrencilerinin ücretsiz olarak yararlandığı bu proje kapsamında “İHA-1 DRON PİLOTAJ” eğitimi tamamlanmış olup üniversitemizin farklı fakültelerinden toplam 24 öğrencisi eğitimini tamamlamıştır.

 

       Ziraat Fakültesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitim kapsamında farklı bölümlerden altı öğrencimizin de eğitim aldığı bu proje kapsamında aynı zamanda “Sosyal Sorumluk ve Gönüllülük” faaliyetleri kapsamında 25.12.2021 tarihinde  Orman Bölge Müdürlüğü’nün tahsis ettiği Çanakkale-Merkeze bağlı Kemel Köyünde  “Ağaçlandırma ve Çevre Temizliği Etkinliği” faaliyeti gerçekleştirilmiştir. 

Fakültemizde yürütülen diğer projelere ulaşmak için TIKLAYINIZ...