ECEABAT TARIM SEKTÖRÜ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

           Çanakkale'nin Eceabat İlçesinde tarım sektörünün önemli aktörlerini bir araya getiren toplantı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

            Eceabat tarımının geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıda, tarımsal üretimin arttırılması ve modernizasyonu, üretici refahının yükseltilmesi ve bölgenin tarımsal potansiyelinin iyileştirilmesi konularına değinildi. Alanında uzman kamu ve özel sektör temsilcileri, yetkililer ve üreticileri bir araya getiren çalışma, iki oturum halinde gerçekleşti.

             Toplantıya Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Muhtesin Sevinç, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Çanakkale TKDK İl Koordinatörü Hasan İskender, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker ve öğretim üyeleri Prof. Dr. Yasemin Kavdır, Prof. Dr. Ramazan Çakmakçı, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Gündoğdu ile oda başkanları, muhtarlar, kooperatif başkanlarının yanı sıra çok sayıda üretici katıldı.

            Prof. Dr. Murat ŞEKER tarafından “Zeytin Yetiştiriciliğinde  Yeni Gelişmeler”,  Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Ali GÜNDOĞDU tarafından “Zeytinyağında Kalite  ve Eceabat Zeytinyağının Coğrafi Tescil Süreci”, Prof. Dr. Yasemin KAVDIR tarafından “Atık Yönetiminde Kompost Yapımı” ve Prof. Dr. Ramazan ÇAKMAKÇI tarafından “Tarihi Yarımadada Tıbbı ve Aromatik Bitkiler” konularında sunumlar gerçekleştirildi.