“COMPOSTER” projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi

    “COMPOSTER” projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi

         2021 yılı Erasmus+ Mesleki Eğitimde İşbirliği Ortaklıkları faaliyeti kapsamında üniversitemiz koordinatörlüğünde desteklenen, “Encouraging Young Farmers to Produce Compost For Healthy Soil and Organic Food Using Innovative Solutions-Yenilikçi Çözümler Kullanarak Genç Çiftçileri Sağlıklı Toprak ve Organik Gıda İçin Kompost Üretmeye Teşvik Etmek" isimli "Composter" projesi, genç çiftçilerimize kompost üretiminin önemini ve yenilikçi çözümler kullanarak kompost üretme becerilerini kazandırmayı amaçlamıştır. Proje kapsamında, teorik ve uygulamalı eğitimler, saha çalışmaları ve çeşitli farkındalık etkinlikleri gerçekleştirilmiştir.

       Composter projemizin kapanış toplantısı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesinde, 22 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşmiştir.  Proje ekibi; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş., Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Isparta Uygulamali Bilimler Üniversitesi, VšĮ "Žiedinė ekonomika" (Litvanya) ve Unıversıdad Politecnica De Cartagena (İspanya)’dan oluşmaktadır.

         Proje kapanış toplantısına ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU, Tarım ve Orman Bakanlığı İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Dr. Başak EGESEL, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat ŞEKER, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper ALTINOK, kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, bölüm başkanları, akademisyenler, üreticiler ve öğrenciler katılmışlardır.

        Moderatörlüğünü Pof. Dr. Ahmet Evren ERGİNAL’ın gerçekleştirdiği toplantıda, Prof. Dr. Hasan ÖZCAN, Prof.Dr. Yasemin KAVDIR, Prof.Dr. Kamil EKİNCİ ve Dr. Kadir YILMAZ projenin faaliyetlerini, sonuçlarını ve projenin yaygın etkisini katılımcılarla paylaşmışlardır.