ÇANAKKALE’DE BİYOÇEŞİTLİLİK PANELİ VE SERGİSİ GERÇEKLEŞTİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından Uluslararası Biyoçeşitlilik Günü kapsamında düzenlenen Çanakkale Biyoçeşitliliği Paneli ve Sergisi etkinliği 24 Mayıs 2024 tarihinde Ziraat Fakültesinde geniş bir katılımla gerçekleşti. Etkinlikte, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Öznur BENDERLİOĞLU DOĞANGÜN, Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ozan HACIALİOĞLU, Çanakkale Havalimanı Müdür Vekili Ali ÜNDE, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat ŞEKER, Araştırma Dekanı Doç. Dr. Sercan KARAV, Lâpseki Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Engin GÜR, çok sayıda akademisyen ve öğrenci hazır bulundu.

Panelin moderatörlüğünü Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. İsmail KASAP üstlenirken, panelistler arasında Fen Fakültesi’nden Prof. Dr. Şükran YALÇIN ÖZDİLEK, Prof. Dr. Murat TOSUNOĞLU, Prof. Dr. Çiğdem GÜL, Prof. Dr. Ersin KARABACAK, Lâpseki Meslek Yüksekokulu’ndan Doç. Dr. Şahin KÖK ve Çanakkale Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Dr. Öğr. Üyesi İbrahim UYSAL yer aldı. Panelistler, Çanakkale’nin zengin biyoçeşitliliği hakkında detaylı bilgiler sundular ve bölgenin ekosistemleri üzerine yapılan araştırmaları paylaştılar.