Bayramiç Zeytinyağı ve Lapseki Şeftalisine Coğrafi İşaret Tescili Alındı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesinin destek ve çalışmaları ile daha önceki yıllarda "Bayramiç Beyazı", "Geyikli Zeytinyağı" Yenice Kırmızı Biberi ve "Bozcaada Çavuş Üzümü" için alınan Coğrafi işaret tescillerine iki yeni ürün daha eklendi.

Bayramiç Ziraat Odası ve ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Elemanı Araştırma Görevlisi Dr. Mehmet Ali Gündoğdu ile birlikte ortak çalışma gerçekleştirilmiştir. 25.04.2022 tarihinde “Bayramiç Zeytinyağı” menşei adı ile coğrafi işaret tescilini alınmıştır.

Lapseki Ziraat Odası ve ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Elemanları Prof. Dr. Murat Şeker, Doç. Dr. Engin Gür ve Arş. Gör. Dr. Mehmet Ali Gündoğdu ile gerçekleştirilen protokol sonucunda “Lapseki Şeftalisi” coğrafi işareti tescili başvurusunda bulunulmuş ve bu süreç 15 Mayıs 2022 tarihinde “Lapseki Şeftalisi” coğrafi işareti tescilini almasıyla tamamlanmıştır.