AB Projesi “Social Farms: Work Opportunity, Partnership and Health Care Services in Rural Areas “ Tanıtım Etkinlikleri Gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Üniversitemiz projelerinden “Social Farms: Work Opportunity, Partnership and Health Care Services in Rural Areas “tanıtım etkinlikleri 25 Ekim,2022 tarihinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT ÇOMU, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker, Genel Sekreter Ayhan Monus, Proje Yürütücüsü ve Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Çelik, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımı Ziraat Fakültesi seminer salonunda gerçekleştirildi.

Proje yürütücüsü Prof. Dr. Kemal ÇELİK, “Yürütücülüğünü yapacağı bu projenin Sosyal tarım kapsamında sağlık, bakım ve eğitim faaliyetleri altında yenilikçi bir yaklaşım olarak sosyal tarım uygulamaları kapsamında engellilerin ve yaşlıların sağlık, bakım ve eğitim faaliyetleri için yenilikçi yaklaşımlar ele alındığını ve sosyal çiftçiliğin başta Otistik bireyler olmak üzere yaşlılarımızın fiziksel ve ruhsal sağlıkları üzerine olan etkileri İtalya, İspanya, Avusturya, Almanya ve Hollanda örnekleriyle tartışıldığını belirtti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT proje konusunun önemine dikkat çekerek özellikle Türkiye tarımı için çok yenilikçi olduğunu başta otistik bireyler olmak üzere istihdam olanakları yaratacağını söyledi. Toplumun mental rehabilitasyonunda proje uygulamalarının yaygınlaştırılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Murat bu tür projelerin katma değer yarattığını ve ülkenin tanıtımında önemli olduğunu söyledi.