Bozcaada Belediyesi-ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Ofisi

“Bozcada Belediyesi-ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Ofisi”, 07.06.2018 tarihinde ÇOMÜ Ziraat Fakültesi ile Bozcaada Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde hizmete başlayan en son bir birimimizdir. Tarihi bir Bozcaada evinin Bozcaada Belediyesi’nce restorasyonuyla oluşturulan ofis binası iki katlı olup, iç tefrişatı Üniversitemizce gerçekleştirilmiştir. Aynı anda 6 kişinin konaklayabilmesine imkân sağlayan ofisimizde ufak bir laboratuvar ile toprak örneklerinin alınabildiği bir depo da bulunmaktadır. Bu birimimizin kuruluş amacı, Bozcaada’da başta bağcılık olmak üzere tarımsal üretime yönelik farklı araştırma ve uygulama faaliyetlerinin yürütülmesidir. “Bozcaada Çavuşu” üzüm çeşidinin coğrafi işaret almasına yönelik çalışmaların da yürütülmekte olduğu ofiste, yıl içerisinde Bozcaadalı bağcı ve çiftçilere yönelik çeşitli bilgilendirme ve eğitim seminerleri de verilmektedir.