Ziraat Fakültesi’nin Sakız Fasülyesi Genotipleri ile İlgili Projesi TÜBİTAK Tarafından Kabul Edildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mevlüt Akçura tarafından, TÜBİTAK 1002-Hızlı Destek Programına başvurusu yapılan "Yemeklik Sakız Fasulyesi Genotiplerinin Yeşil Bakla Verimi ve Yeşil Baklalarının Besin İçeriklerinin Belirlenmesi" başlıklı hızlı destek projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulunarak kabul edildi. Projede Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Nuray Mücellâ Müftüoğlu ve Doç. Dr. Cafer Türkmen’in yanı sıra, Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Doç. Dr. Mahmut Kaplan görev alacaktır.

Proje ekibine çalışmalarında başarılar diler, projenin Ülkemiz tarımına önemli katkılar sağlamasını temenni ederiz.