Ziraat Fakültesi’ne Farklı Okulların Ziyaretinde Öğrencilere “Böcek Eğitimleri” Verildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesine 15 Mayıs 2018 tarihinde ziyarette bulunan; Çanakkale İsmail Kaymak İlköğretim Okulu, Biga Gümüşçay Ortaokulu ve Edirne Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine Dr. Öğr. Üyesi Baboo Ali ile Lisans öğrencilerinden Şükriye Uzunay ve Melike Yıldız, Yüksek Lisans öğrencilerinden Akın Kuyulu ve Seda Yücel tarafından, “Çocuklar Geleceğimizdir (Children are Our Future)” ve “Arı Olmadan Bal Olmaz (No Bee, No Honey)” başlıklı böcek eğitimleri verildi. Bu eğitimlerde görsel sunum, canlı böcek ve böcek koleksiyonu kullanımıyla, böcek-insan ilişkisi, böceklerin ekosistemdeki yeri, böceklerin faydaları ve ekonomik değerleri, faydalı böceklerin korunması, çocuklara böceklerin sevdirilmesi ile böcekler ve başka küçük canlılar arasındaki farklılıklar aktarıldı. Ayrıca ziyarette bulunan okulların öğrencilerine, Fakültemizin “Tarımsal Değerler Sergisi”ni gezdirilerek, geçmişte kullanılan tarımsal alet ve ekipmanlar hakkında bilgiler verildi.