Ziraat Fakültesi’nden Sulama Birliklerine Ziyaret

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fatih Kahrıman ve Yrd. Doç. Dr. Arda Akçal ile Fakülte Sekreteri Serkan Durdağı’ndan oluşan bir heyet, 17.01.2018 tarihinde ‘Truva Sulama Birliği’ ve ‘Ayvacık Barajı Sulama Birliği’ni ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundular. Ziyaret çerçevesinde, ‘Truva Sulama Birliği’ Başkanı İlhan Ulus, Truva Milli Parkı içerisinde kalan tarımsal alanların sulanması ve bölgede yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler verirken, ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi’nde bulunan Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Birimi’ne getirilmesi planlanan sulama hattı konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu. Daha sonra buradan Ayvacık’a geçen heyet ‘Ayvacık Barajı Sulama Birliği’ Başkanı Recep Şahin’le bir araya gelerek, Ayvacık bölgesinde yürütülen sulama faaliyetleri, yetiştiricilik ve tarımsal üretimin sorunları üzerinde görüşmeler gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen görüşmelerde ayrıca, Fakültemiz öğretim üyesi ve elemanlarınca Ayvacık ilçesinin birkaç köyünde domates ve fasülye yetiştiriciliği konularında bilgilendirme toplantılarının yapılması da planlandı. Bununla birlikte, Sulama Birliklerinden Ziraat Fakültesi’nde 2017 yılı içerisinde oluşturulan ‘Tarımsal Değerler Sergisi’ne eser kazandırma konusunda destek sözü de alındı.