Ziraat Fakültesi’nden Ezine Tarım İlçe Müdürlüğü ve Ayvacık Belediyesi’ne Ziyaret

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Arda Akçal, Fakülte Sekreteri Mustafa Serkan Durdağı ile ‘Tarımsal Değerler Sergisi’ Koordinatörü Dr. Onur Sinan Türkmen’den oluşan ekip, Ziraat Fakültesi Lisans ve Yüksek Lisans mezunu olup Ezine İlçe Tarım Müdürlüğü görevini yürütmekte olan Ziraat Yüksek Mühendisi Ramazan Eren’i makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette, Ezine’nin Çanakkale tarımına katkısı, seracılık ve sera yatırımları ile polikültür tarım hakkında değerlendirmeler yapıldı. Daha sonra Ayvacık ilçesinde ‘Ayvacık-Assos Yerel Eylem Grubu Derneği’ne yapılan ziyarette; Ayvacık Belediye Başkan Yardımcısı Harun Engin, Ayvacık-Assos Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı Doğuş Şahin ve dernek yönetimiyle görüşülerek, ‘Ayvacık bodur atı’ ve ‘Ayvacık ayvası’nın ‘Coğrafi işaret tescil başvurusu’ ile yapılması planlanan ‘Zeytincilik paneli’ için görüş alışverişinde bulunuldu. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz, tarımsal gelişime katkı sağlayabilecek her türlü bilimsel etkinliğe katkı sağlayabileceklerini dile getirdi. Sonrasında, Ayvacık Belediyesi’nin düzenlediği ‘Çanakkale 1915 Destanı Tanıtım Sergisi’ gezildi ve Ayvacık Belediye Başkan Yardımcısı Harun Engin ile Ayvacık Belediye Başkan Vekili İbrahim Sezgin makamında ziyaret edilerek, ‘Ayvacık Tarım ve Etnografya Müzesi’ için yapılacaklar masaya yatırıldı. ‘Ayvacık Tarım ve Etnografya Müzesi’ yapılması düşünülen mekanın ziyaretinin ardından, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz ve beraberindeki ekip Ezine İlçesi Dalyan Köyü’ne de bir ziyaret gerçekleştirdiler. Dalyan Köyü’nden eski dönemlerde kullanılıp el gücü ile çalıştığı için görevini makinelere bırakan bir zeytin eleme makinesi, kuskus tepsisi, ellik ve tırpan vb. gibi eserlerin hibe edilmesiyle, Fakültemiz ‘Tarımsal Değerler Sergisi’ daha da zenginleştirilmiş oldu. ‘Ziraat Fakültesi Tarımsal Değerler Sergisi’ne katkı sağlayan herkese Dekanlığımız adına sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.