Ziraat Fakültesi’nde ‘Yaz Bilim Kampı’ Kapsamında “Kelebeklerin Dünyası Etkinliği” Gerçekleştirildi

Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. Arzu Bayındır’ın yürütücülüğünde yapılan, “Bilim Yanı Başımızda-Yaz Bilim Kampı”, bu yıl Çanakkale Belediyesi ile Çanakkale Koleji sponsorluğunda ve Üniversitemizin farklı Fakültelerindeki hocalarımızın gönüllü eğitmenliğinde, 21-26 Ağustos 2017 tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Çanakkale merkez ve ilçelerinden 12 yaşındaki yaklaşık 50 başarılı öğrenci kampa katıldılar.

‘Yaz Bilim Kampı’nda “Kelebeklerin Dünyası” etkinliği ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hanife Genç tarafından, 21.08.2017 tarihinde Ziraat Fakültesi Seminer Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında, böcekler ve kelebekler hakkında genel bilgiler içeren dersin ardından öğrenciler, böcek koleksiyonu oluşturulması ve böcek çeşitliliği konusunda bilgi aldılar. Öğrencilerin, Fakültemizde bulunan ‘Tarımsal Değerler Sergisi’ni ziyaretlerinin ardından, atraplarla kelebek yakalama etkinliği gerçekleştirildi.