Ziraat Fakültesi'nde 'Tarladan Sofraya Obezite' Konulu Farkındalık Etkinliği Düzenlendi

Öğretim üyemiz Prof. Dr. Kemal Çelik tarafından ilki Büyük Truva Oteli'nde gerçekleştirilen “EU Strategic Partnerships for Adult Education-Development of Innovation Healthy Tendencies in Life Environments” farkındalık etkinliklerinin ikincisi, 'Tarladan Sofraya Obezite' temasıyla Ziraat Fakültesi'nde gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıda, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Coşkun Bakar ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Alper Şener tarafından yanlış beslenme, hareketsiz yaşam ve obezitenin neden olduğu kronik hastalıklar konusunda katılımcılar bilgilendirildi. Son olarak, sağlıklı beslenmede tarımın yadsınamaz önemi Prof. Dr. Kemal Çelik tarafından vurgulandı.