Ziraat Fakültesi'nde “Sebze Sektöründe Global ve Ulusal Düzeyde Yeni Eğilimler” Konulu Konferans Düzenlendi

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nden, emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Kazım Abak hoca'nın verdiği, “Sebze Sektöründe Global ve Ulusal Düzeyde Yeni Eğilimler” başlıklı Konferans, Ziraat Fakültesi Amfisi'nde 05.12.2018 tarihinde düzenlendi. Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Şeker'in organize ettiği Konferans, Ziraat Fakültesi öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Prof. Dr. Kazım Abak, sebze sektöründe meydana gelen son değişimler kapsamında güneş enerjisinden yararlanma, topraksız tarım, dikey tarım gibi yetiştirme teknolojilerine de değinerek, bu yetiştiricilik sistemlerindeki son yenilikler hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Konferans kapsamında, Ziraat Fakültesi öğrencileri ile mesleğin şu anki durumu, gelecek kaygıları ve ümitleri hakkında sohbetlerde gerçekleştirildi.

Ziraat Fakültesi Deklanlığı adına, Konferansı organize eden Bahçe Bitkileri Başkanı Prof. Dr. Murat Şeker'e ve kıymetli hocamız Prof. Dr. Kazım Abak'a teşekkürlerimizi sunarız.