Ziraat Fakültesi’nde Prof. Dr. Hanife Genç Tarafından TÜBİTAK Yaz Bilim Kampı-2018 Projesi Kapsamında “Kelebeklerin ve Böceklerin Dünyası” Etkinliği Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Arzu Bayındır'ın yürütücülüğünü üstlendiği 02-21 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan TÜBİTAK 4004 118B409 kodlu “Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk” Yaz Bilim Kampı-2018 projesi kapsamındaki “Kelebeklerin ve Böceklerin Dünyası” etkinliğinin ilki 2 Temmuz 2018 tarihinde Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hanife Genç tarafından gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında, Darülşafaka Eğitim Kurumu ve Çanakkale ilindeki farklı okullardan gelen 12 yaş öğrencilerine böcekler teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı. Ardından öğrenciler ile Ziraat Fakültesi’nin bahçesinde kelebek yakalama etkinliği yapıldı. Sonrasında ise ‘Ziraat Fakültesi Tarımsal Değerler Sergisi’nin gezilmesiyle etkinlik programı sona erdi.