Ziraat Fakültesi’nde ‘Doğa ve Tarım Temalı Resim Sergisi’ ile ‘Tarımsal Değerler Sergisi’nin Açılışı Gerçekleşti

Ziraat Fakültesi’nde ‘Doğa ve Tarım Temalı Resim Sergisi’ ile ‘Tarımsal Değerler Sergisi’nin Açılışı Gerçekleşti

 

Ziraat Fakültesi’nde ‘Doğa ve Tarım Temalı Resim Sergisi’ ileTarımsal Değerler Sergisi’nin Açılışı Gerçekleşti

           Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Ziraat Fakültesi’nin ortaklaşa düzenlediği 'Doğa ve Tarım Temalı Resim Sergisi’ ile Ziraat Fakültesi ‘Tarımsal Değerler Sergisi’nin açılışı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Güzel Sanatlar Fakültesi  Dekan Yardımcıları Prof. Dr. İhsan Doğrusöz ile Yrd. Doç. Dr. Gül Sarıdikmen, Üniversitemiz Gençlik Danışma Birimi Koordinatörü Aysun Acer, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Fen Edebiyat Fakültesi Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Demircan, Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Takaoğlu, Ziraat Fakültesi Fakülte Sekreteri Mustafa Serkan Durdağı ve Güzel Sanatlar Fakültesi ile Ziraat Fakültesi’nin Akademik/İdari Personeli ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla, Ziraat Fakültesi Fuaye Alanı’nda gerçekleşti.

            Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz yaptığı konuşmada; “Yaklaşık sekiz aydır devam etmekte olan yoğun çalışmalar sayesinde her iki serginin de hazır hale getirildiğini, bu vesileyle emeği geçmiş olan herkese şükranlarını sunduğunu belirtti.” Prof. Dr. Alper Dardeniz sözlerini, “sergi açılışının ardından katkı sağlayanlara ‘Plaket’ ve ‘Teşekkür Belgeleri’ takdimi yapılacaktır.” diyerek sonlandırdı.

         Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal; “Ziraat Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ortaklaşa düzenlemiş oldukları ‘Doğa ve Tarım Temalı Resim Sergisi’ni çok anlamlı bulduğunu ve bunun örnek alınması gereken önemli bir etkinlik olduğunu söyledi.” Prof. Dr. Dinçay Köksal konuşmasını, “emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diyerek bitirdi.

            Fen Edebiyat Fakültesi Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Demircan; “Ziraat Fakültesi’nde oluşturulan bu ‘Tarımsal Değerler Sergisi’nin temelini oluşturan eserlerin, kendisinin yürütücülüğündeki iki adet BAP Projesi kapsamında temin edildiğini ve bu eserlere sahip çıkılarak ilerki nesillere aktarılmasının çok önemli ve zor bir görev olduğunu belirtti.” Prof. Dr. Osman Demircan sözlerini, “bu eserlerin sergilenmesinde emeği geçen herkese ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz’e teşekkür ediyorum.” diyerek sonlandırdı.

              Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden ise; “Jeolojik ve arkeolojik mirasın çok önemli olduğunu, bu eserlerin bu kapsamda değerlendirilebileceğini ve bu hazırlığı çok anlamlı bulduğunu ifade etti.” Prof. Dr. Süha Özden sözlerini, “emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” şeklinde bitirdi.

             Yapılan konuşmaların ardından, ‘Doğa ve Tarım Temalı Resim Sergisi’nde emeği geçen Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. İhsan Doğrusöz, Ressam Seyfettin Dağyar, Ressam Hayri Onay ile ondört Resim Bölümü öğrencisine, ayrıca ‘Tarımsal Değerler Sergisi’nin oluşumu ve geliştirilmesinde emeği geçen Prof. Dr. Osman Demircan, Prof. Dr. Turan Takaoğlu, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Prof. Dr. Kenan Kaynaş, Prof. Dr. Hasan Özcan, Doç. Dr. Hanife Genç, Öğr. Gör. Hasan Çakıcı, ‘Çam Ofis Firması’, Dr. Onur Sinan Türkmen, Dr. Özge Can Niyaz ile İdari Personele ‘Plaket’ ve ‘Teşekkür Belgesi’ takdimi gerçekleştirildi. Açılış programı, sergilerin gezilmesi ve verilen ikramla sona erdi.