Ziraat Fakültesi TÜBİTAK Projesi’nin İlk Yıl Denemesi Tamamlandı

Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Gökhan Çamoğlu’nun yürütücülüğünü yaptığı ve Prof. Dr. Levent Genç, Doç. Dr. Kürşad Demirel, Yrd. Doç. Dr. Arda Akçal, Yrd. Doç. Dr. Fatih Kahrıman, Zir. Müh. Ahmet Boran ile Zir. Müh. İlker Eroğlu’nun da proje ekibinde yer aldığı,  “Turgor Basıncı ve Termografi Tekniklerini Kullanarak Biberde Su Stresinin Belirlenmesi” isimli TÜBİTAK projesinin ilk yıl denemesi tamamlandı. Bitkiye dayalı alternatif izleme yöntemlerinden ‘Turgor Basıncı’ ve ‘Termografi’ tekniklerinin kullanılmasıyla biberin su stres düzeyinin ve sulama zamanının belirlenmesi amacıyla yürütülen çalışmada, Dünyada gelişen teknolojilerin sulamada kullanım olanakları araştırılmaktadır.