Ziraat Fakültesi Tarafından Zeytin Üreticilerine Teknik Destek Verildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından zeytin üreticilerine teknik destek verildi. Bu kapsamda, Fakültemiz Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Murat Şeker ile Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Kaleci, 8 Kasım 2017 tarihinde Geyikli Beldesi’ndeki zeytin üreticileriyle bir araya gelerek, zeytin alanlarında inceleme ve bilgi paylaşımında bulundular. 2017 yılı için, Geyikli yöresindeki organik ve konvansiyonel zeytin üretim alanlarında durum tespiti yapılarak, yüksek verimlilik ve yüksek kalitenin yakalanmış olduğu belirlendi. Yörenin zeytin ve zeytinyağlarının ‘Coğrafi işaret tescili’ alabilmesi amacıyla zeytin örneklerinin toplanacağı alanların belirlendiği incelemelere, Fakültemiz Lisans ve Yüksek Lisans mezunu olup, halen Ezine Tarım İlçe Müdürlüğü görevini yürütmekte olan Ziraat Yüksek Mühendisi Ramazan Eren, Geyikli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Tayfur Can ile Kooperatif Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldılar.