Ziraat Fakültesi Tarafından Domates Üreticilerine Teknik Destek Veriliyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından domates üreticilerine teknik destek veriliyor. Bu kapsamda Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Fakültesi, Çanakkale Ziraat Odası ve Biga Ziraat Odası tarafından organize edilen ‘Domatesin En Büyük Düşmanı Domates Güvesi (Tuta absoluta)’ toplantılarına Ziraat Fakültesi Öğretim Elemanları’ndan Dr. Seçkin KAYA, Dr. Burak POLAT ve Arş. Gör. Ali KARANFİL katıldı. Bu toplantılarda zararlının biyolojisi, zararlı ile mücadele ve karşılaşılan sorunların çözümünde izlenecek yollar hakkında, domates üretiminin yoğun olarak yapıldığı Kumkale Beldesi’nde 01.03.2017 ve Biga İlçesi’nde 02.03.2017 tarihinde domates üreticileri ile bilgi paylaşımında bulunuldu. Toplantıların önümüzdeki günlerde de Merkez İlçe ve pilot köylerde sürdürülmesi planlanmaktadır.