Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Şeker Tarafından Yurtdışı Ders Verme Hareketliliği Gerçekleştirildi

Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Şeker Tarafından Yurtdışı Ders Verme Hareketliliği Gerçekleştirildi

        Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Şeker tarafından yürütülen çalışmalarla, Fakültemiz ile Coimbra Politeknik Enstitüsü (Portekiz) arasında Erasmus anlaşması yürürlüğe girmiştir.

      Bu anlaşma ile ilgili olarak Prof. Dr. Murat Şeker tarafından, 8–12 Nisan tarihleri arasında ders verme hareketliliği gerçekleştirilmiştir. Coimbra Politeknik Enstitüsü Ziraat Fakültesi öğrencilerine “Aromatic Compounds in Fresh Fruits, Chromatography Applications and Quantitative Trait Loci Analysis of Aroma Compounds in the Hybrid Populations” başlıklı dersler verilmiştir. Verilen dersler çerçevesinde ülkemizin tanıtımı yapılmış ayrıca, tarımsal faaliyetler, Çanakkale ve Üniversitemiz hakkında bilgiler verilmiştir.

       Eski ve modern şehir özelliklerini taşıyan Coimbra, Portekiz’de öğrenci şehri olarak bilinmektedir. Lizbon ve Porto arasında yer alan şehir, ülkenin önemli tarımsal üretim bölgelerinden biri ve önemli bir üniversite kentidir. Portekiz’in eski başkenti olan Coimbra’da iki büyük üniversite bulunmaktadır. Bunlar Coimbra Üniversitesi (http://www.uc.pt/en) ve Coimbra Politeknik Enstitüsü’dür (https://www.ipc.pt/). Coimbra Politeknik Enstitüsü’nde 6 fakülte bulunmaktadır ve Coimbra Ziraat Fakültesi (http://portal.esac.pt/portal/) kuruluşun en eski fakültesidir. 1887 yılında kurulan Ziraat Fakültesi Portekiz’in en eski tarımsal eğitim kurumudur. Çok sayıda uluslararası işbirliğinin yürütüldüğü fakülte, kuruluşunun 132. yılını kutlamaktadır.

       Öğretim üyemize, göstermiş olduğu özverili çalışmalarından dolayı Ziraat Fakültesi Dekanlığı adına teşekkürlerimizi sunarız.