Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Çelik’in Yeni AB Projesi Kabul Edildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kemal Çelik’in, ‘Erasmus + Cooperation for innovation and the exchange of good practices-strategic partnerships for higher education’ kapsamında,  "Therapeutic effects of apitherapy in higher education" başlıklı ‘Avrupa Birliği’ projesi, toplam 721.000 TL bütçe ile desteklenmeye değer görülmüştür.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi koordinatörlüğünde 2 yıl boyunca yürütülecek olan projede, yenilikçi bir rehber ve rekabetçi müfredat geliştirilebilmesi, Üniversite hocaları ve master öğrencileri için e-öğrenme kursları düzenlenmesi, Yükseköğretimde kullanılan ilgili öğrenim/öğretim materyallerinin mevcut yerel kaynaklarla uyumlu hale getirilmesi, TR, PL, SK ve LT’de gelişmekte olan terapi müfredat programının yenilikçi yaklaşımlarla geliştirilmesi, öğrencilere Apiterapi uygulamaları öğretilerek, Apiterapi veri tabanları oluşturulması, Apiterapi klinikleri için hazırlıklar yapılması, Yüksek Lisans programı sırasında uygulanan öğrenimde  AB üyesi proje ortağı Üniversiteler ile ortak master programları düzenlenmesi, sürdürülebilir çevre bilincinin arttırılmasında arı ve arı ürünlerinin önemini ortaya koyarak proje ürün ve bulgularının Avrupa’daki paydaşlar ile kamuoyuna iletilmesi planlanmaktadır.

Projede, Litvanya'dan ‘Aleksandro Stulginskio Universitetas’, Polonya'dan ‘Wroclaw University of Environmental and Life Sciences’, Slovakya'dan ‘Slovak University of  Agriculture in Nitra’, Türkiye'den ‘Adnan Menderes Üniversitesi’ ve ‘Balıkesir Üniversitesi’ yardımcı araştırmacı olarak görev alacaklardır.

Dekanlığımız adına, Zootekni Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Kemal Çelik’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.