Ziraat Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi 2013-2013 Mezuniyet Töreni fakülte anfisinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende mezun olan öğrenciler adına bir konuşma yapan Fakülte birincisi Bitki Koruma bölümünden Sami Berkay Ergün ''Yüz binlerce şehidin kanıyla sulanmış bu kutsal topraklarda 4 yıl yaşamış olmaktan ve dünyanın en güzel üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesinin bir üyesi olmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz. Her şeyden önce; üzerimizde emeği olan tüm hocalarımıza, mezunlar adına şükranlarımı sunmak isterim. Ayrıca, gönülden yardımcı olan idari personelimize de teşekkür ederim. Genç ve dinamik ziraat mühendisleri olarak bugün geldiğimiz bu noktada sorumluluklarımız artmıştır. Değerli büyüklerim; ''Eğitim yılları boyunca kazandıklarımızı ulusal yararlarımız için kullanacağımıza; Atatürk ilke ve inkılaplarına, güzel yurdumuza, toplumsal ve evrensel değerlere sahip çıkacağımıza inanmanızı, bizlere güvenmenizi istiyoruz. Yolumuz uzun ve engebeli, sorumluluklarımız ağırdır. Yolumuz açık olsun.'' dedi.

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur ise Ziraat Mühendisi mezunlarımızı mezun etmenin ve ülke hizmetine sunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirtirken geleceğimiz olan gençlerin hayatlarının sonuna kadar çevrelerine ve ailelerine faydalı ve üretken insanlar olmaları temennisinde bulundu.

Mezun öğrencilerin ailelerine de seslenen Rektör Yardımcısı Uğur ''Bugün şeref konuğumuz sizlersiniz. Milletimize hizmet edecek bu gençleri yetiştirdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Çocuklarınız iyi bir Üniversitede, geleceği olan ve bugün geçerliliği olan bir meslek sahibi oldular. Onlar, yarın karşımıza tarım ve sanayi ile ilgili sektörlerin farklı alanlarında başarılı bir iş insanı olarak çıkacaklardır. Bundan endişeniz olmasın. Buradan yetişen bu fidanlar yarın meyve veren bereketli ağaçlar olarak memleketimizin topraklarında yerlerini alacaklardır.'' dedi.

Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: ''Türk'ün gücünü, güzelliğini ve ahlakını tüm dünyaya gösteren ve tarihe Çanakkale Geçilmez destanının yazıldığı topraklardaki Onsekiz Mart Üniversitesi'nden mezun olmanın, bu topraklarda soluduğunuz hava, içtiğiniz su ve yediğiniz ekmeğin onurunu ve gururunu her zaman taşıyacaksınız. Böylesine anlamlı ve duygulu bir yerdeki bir üniversiteden mezun olmanın ayrıcalığını da her zaman hissedin. Bunun da sizlere ayrıca sorumluluklar yüklediğini de unutmayın. Mehmet Akif Ersoy: milletlerin ikbalinin marifet ve fazilete bağlı olduğunu söylüyor. Sizler de marifetli ve faziletli insanlar olmaya çalışın. Milli kültürünüzü asla terk etmeyin. Unutmayın Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli milli kültürdür''

Fakülte birincisi Bitki Koruma bölümü öğrencisi Sami Berkay Ergün mezuniyet kütüğüne plaket çakarken ödülünü Rektör Yardımcısı Uğur'un elinden aldı.

Program mezuniyet diplomalarının takdimi ve kep töreniyle sona erdi.