Ziraat Fakültesi Küçükbaş Hayvancılık Birimi’nde Kuzu ve Oğlak Doğumları Devam Ediyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Teknolojik ve Tarımsal Araştırma Merkezi Küçükbaş Hayvancılık Birimi’nde Ocak ayı ortalarında başlayan kuzu ve oğlak doğumları bakıcıların, ilgili Öğretim Üyelerinin ve Zootekni Bölümü öğrencilerinin gözetiminde devam ediyor. Doğum mevsiminin yarıyıl tatiline rast gelmiş olması nedeniyle gönüllülük ilkesiyle sürdürülen özverili çalışmalara Zootekni Bölümü 4. sınıf öğrencilerinden Cemal Karakoç, Cüneyt Boduroğlu, Enes Öztürk, Engin Başaran, 2. sınıf öğrencilerinden Fatih Doğru, Mustafa Sönmez ile 1. sınıf öğrencilerinden Aysun Bulayır, Çitemgül Avuşar, Evrim Tokdemir, Feyza Hepkarşı, Gülşen Beytor, Melih Bozkurt ve Okan Kazan destek vermişlerdir. Öğrencilerimiz, tatilleri süresince İşletmedeki Türk Saanen Keçisi ve Tahirova Koyunlarının doğum gözlemlerini yapmalarının yanı sıra, İşletme rutini içerisinde gerçekleşen farklı yetiştiricilik uygulamalarını da öğrenmiş, işletmede kayıt tutmanın önemi ve yeni doğanların bakımı, doğum sonrası yapılması gereken uygulamalar, tanımlama, göbek bakımı ve beslenme gibi konularda bilgi sahibi olmuşlardır. Şuana kadar Tahirova Koyunlarından 85 adet kuzu ve Saanen Keçilerinden 75 adet oğlak olmak üzere, toplamda 160 adet yeni doğanın daha mevcut sürüye dahil olduğu doğumların 2 ay içerisinde tamamlanacağı tahmin edilmektedir.