Ziraat Fakültesi ile Bozcaada Belediyesi Arasında Protokol İmzalandı

Bozcaada Belediyesi tarafından, kullanım hakkı ÇOMÜ Ziraat Fakültesi’ne tahsis edilen “Bozcada Belediyesi-ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Ofisi” için, 07.06.2018 tarihinde ÇOMÜ Ziraat Fakültesi ile Bozcaada Belediyesi arasında bir protokol düzenlenerek imza altına alındı. Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, Bozcaada Doğayı Koruma ve Sanat Derneği Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Vildan Onur, Bozcaada Belediyesi yetkililerinden Ahmet Kocamış, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Arda Akçal ve Ziraat Fakültesi Sekreteri Osman Kaplan’ın yanı sıra, Bozcaada Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu temsilcilerinin de hazır bulunduğu imza töreninde kısa bir konuşma yapan Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz; Ziraat Fakültesi’yle yapılan görüşmeler ve binanın tadilat sürecinde emeği geçenlere teşekkür ederken, tahsise konu olan binanın Bozcaada tarımı ve özellikle de Bozcaada bağcılığı için fayda sağlaması yönünde temennilerde bulundu. Ardından ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz’de yaptığı konuşmada; Ziraat Fakültesi’nin artık Bozcaadalı olduğunu söyledi ve amaçlarının burada yürütülecek bilimsel faaliyetler ile Bozcaada tarımına katkı sağlamak olduğunu, burada kendilerine tahsis edilen ofisin Bozcaadada yürütülecek projeler ile Doktora ve Yüksek Lisans tezi gibi akademik çalışmalar kapsamında büyük önem taşıdığını ifade etti. Bozcaada Belediyesi’nin tarihi Salhane salonunda gerçekleştirilen protokolün ardından tahsis edilen binaya geçen heyet, burada çeşitli incelemelerde bulundu. Bina tabelasının asılması ve anahtar tesliminin ardından, Ziraat Fakültesi heyeti Bozcaada’dan ayrıldı.