Ziraat Fakültesi Döner Sermaye Ofisi'nde Ürün Satışlarına Başlandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Çifliği'nde üretilen deneme fazlası ürünlerin değerlendirilmesi amacıyla Fakültemizde kurulan Döner Sermaye Ofisi'nde ürün satışlarına başlandı. Üniversitemiz ve Ziraat Fakültesi bütçelerine önemli katkılar sağlayacağı düşünülen Ziraat Fakültesi Döner Sermaye Ofisi'nde, özellikle ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi'ndeki Ziraat Fakültesi Çiftliği Bitkisel Üretim Araştırma ve Uygulama Birimi'nde yetiştirilen farklı ürünlerin satışları gerçekleştiriliyor. Bununla birlikte, üretilen ürünlerin bir kısmı ise Üniversitemizin şehir merkezindeki (eski Rektörlük Binası) Merkez Ofisi'ne gönderiliyor. Önümüzdeki dönemde, Ziraat Fakültesi Çiftliği'nde üretilen ürünlerin satışı amacıyla, farklı noktalarda Döner Sermaye Ofislerimizin sayısının arttırılması hedeflenmektedir.

Döner Sermaye Satış Ofisleri'nde kültür ve kayın mantarları, beyaz ve kırmızı üzüm pekmezleri, Trabzon hurması pekmezi, zeytinyağı, zeytinyağı sabunları ve organik solucan gübrelerinin yanısıra, ilerleyen tarihlerde ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi'ndeki Ziraat Fakültesi Çiftliği Bitkisel Üretim Araştırma ve Uygulama Birimi'ndeki tam otomasyonlu seralarda yetiştirilen çilek, siyah renkli tatlı ve acı biberler, capya biber, sivri biber, hıyar, domates, kıvırcık marul, patlıcan gibi sebzeler ile erik, kayısı, nar, incir, üzüm ve Trabzon hurması plantasyonlarından elde edilen meyvelerin satışları da gerçekleştirilecektir. Bununla birlikte Ofislerimizde, yerli tohumlardan üretilecek biber, domates ve patlıcan gibi sebze fidelerinin, iç ve dış mekân süs bitkileri ile aromatik ve tıbbi bitkilerin de üretilip satışlarının yapılması planlanmaktadır.