Ziraat Fakültesi ‘Domates Güvesi’ Bilgilendirme Toplantılarına Destek Vermeye Devam Ediyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Fakültesi ve Çanakkale Ziraat Odası tarafından organize edilen ‘Domatesin En Büyük Düşmanı Domates Güvesi (Tuta absoluta)’ bilgilendirme toplantılarına destek vermeye devam ediyor. Gökçalı köyünde 16.03.2017, Halileli köyünde 20.03.2017 ve Akçapınar köyünde 23.03.2017 tarihlerinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantılarında, Ziraat Fakültesi öğretim elemanı Dr. Burak POLAT, Çanakkale domates üreticilerine Domates Güvesi nedeniyle İlimizde yaşanılan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Domates Güvesi bilgilendirme toplantılarının kısa sürede sonuçlandırılmasıyla, yaz döneminde domates üretiminde İlimiz genelinde yaşanılan sorunların büyük ölçüde çözüme kavuşturulabileceği düşünülmektedir.