Ziraat Fakültesi Çiftliği Bitkisel Üretim ve Araştırma Birimi'nde Fidan Dikim Seferberliği

ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi'ndeki Ziraat Fakültesi Çiftliği Bitkisel Üretim ve Araştırma Birimi'nde 2019 yılı bahar döneminde çeşitli tür ve çeşitlerden yeni fidan dikimlerine hız verildi. 2017 ve 2018 yıllarında Pink Lady, Golden ve Red Scarlet çeşitlerinden olmak üzere toplam 55 adet yarı bodur elma fidanı, 100 adet farklı genotip özelliklere sahip Bayramiç Beyazı nektarini fidanı, yeni yaptırılan 5 adet seranın çevresine ve sınır boylarına rüzgârkıran olarak 150 adet Leylandi fidanının dikimlerinin gerçekleştirildiği Bitkisel Üretim ve Araştırma Birimi'nde, 2018-2019 yılı Şubat ayı başından itibaren yeni sezon fidan dikimlerine devam ediliyor.

Bu kapsamda Nisan ayı başına kadar 50 adet Leylandi fidanı, 40 adet ıhlamur fidanı, 10 adet Chandler, 5 adet Fernor, 1 adet Fernette, 1 adet Franquette ve 1 adet Cisco çeşitlerinden olmak üzere toplam 16 adet ceviz fidanı, 6'şar adet Cresthaven, Red Elegant, July Elberta ve Red Star çeşitlerinden olmak üzere toplam 24 adet şeftali fidanı, 5 adet hünnap fidanı, 6 adet üçyaprak üzerine aşılı Satsuma Mandarini, 7 adet Ayvalık, 8 adet Arbequina i-18, 6 adet Memecik, 5 adet Domat, 3'er adet Leccino, Akdelice, Manzanilla, Tavşan Yüreği, Kalamata ve Sarı Ulak çeşitlerinde olmak üzere toplam 44 adet zeytin fidanı ile 15 adet Eşme Ayvası fidanının dikimleri gerçekleştirildi.

Çeşitli tür ve çeşitlerden olan bu fidanların temin edilmesinden dikimlerinin gerçekleştirilmesine kadar katkıda bulunan T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne, Edremit Zeytincilik Üretme İstasyonu Müdürlüğü'ne, özel fidancılık işletmeleri ve Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü ile dikimleri özenle gerçekleştiren sevgili öğrencilerimize Ziraat Fakültesi Dekanlığı adına teşekkürlerimizi sunarız.