Ziraat Fakültesi Bitki Koruma ve Tarla Bitkileri Bölümü Öğrencilerine TÜBİTAK 2209A Proje Desteği

Fakültemiz Bitki Koruma Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Havva Özek’in, "Avcı Böcek Orius laevigatus (Fieber) (Hemiptera: Anthocoridae)’un Kitle Üretiminde Uygun Ephestia kuehniella Zeller  (Lepidoptera: Pyralidae) Yumurta Sayısının Belirlenmesi "başlıklı projesi ile Samet Memiş’in, "Domates Güvesi, Tuta absoluta Meyrick, (1917) (Lepidoptera: Gelechidae) Yumurtalarında Trichogramma evanescens Westwood (Hymenoptera: Trichogrammatidae)’in Parazitleme Etkinliğinin Belirlenmesi" başlıklı projeleri Prof. Dr. Ali ÖZPINAR danışmanlığında ve Fakültemiz Tarla Bitkileri Bölümü 4. sınıf öğrencileri Emine Ünlü’nün "Karadeniz Bölgesinden Toplanmış Yerel Mısır Genotiplerinin Genetik Yakınlıklarının Protein Bant Analizleri İle Belirlenmesi" başlıklı projesi ile Muhammet Akgül’ün "Hibrit Mısır Tohum Üretiminde Çiçeklenme Zamanının Eşleştirilmesi Ve Hasat Zamanının Tespit Edilmesi Amacıyla Farklı Yöntemlerin Karşılaştırılması" başlıklı projeleri Yrd. Doç. Dr. Fatih KAHRIMAN danışmanlığında “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı” kapsamında desteklenmeye değer bulunmuştur. Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.