Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Alanı'nda Yeni Elma Plantasyonu Oluşturuldu

Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Alanı'nda Yeni Elma Plantasyonu Oluşturuldu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesi, Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Alanı'ndaki 5 dekarlık alan üzerinde yeni elma plantasyonu oluşturuldu. Bu amaçla, öncelikle 16 yaşındaki bodur elma ağaçları sökülerek, yerlerine toplam 55 adet MM106 anacı üzerine aşılı yarı-bodur elma fidanlarının dikimi gerçekleştirildi.

Ülkemizde ve bölgemizde yetiştiriciliği yeni yeni yapılmakta olan Gala, Redchief, Jeromine, Golden Reinders, Modi, Scarlet Spur, Granny Smith Challenger, Fuji Zhen Aztec, Rosy Glow ve Pink Lady elma çeşitleriyle oluşturulan elma plantasyonundaki fidanların dikiminde, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 4. sınıf öğrencileri aktif şekilde görev aldılar. Öğrencilerimiz, gerçekleştirilen mesleki uygulamalar sayesinde  meyve bahçesi tesisi hakkında öğrenmiş oldukları teorik bilgileri pratiğe dönüştürme ve tecrübe kazanma fırsatını yakalamış oldular.

Öğrencilerimiz ve İlimizdeki yetiştiriciler için örnek oluşturabilecek yeni yarı-bodur elma plantasyonuyla, Dardanos Yerleşkesi Ziraat Fakültesi Uygulama Alanı'ndaki farklı meyve plantasyonlarının yenilenme çalışmalarına da başlanılmış olup, bu çalışmaların farklı meyve türleri bazında verilecek olan yeni fidan siparişleriyle özellikle 2018 yılı içerisinde hız kazandırarak devam ettirilmesi planlanmaktadır.