Ziraat Fakültemizin Üç Farklı Projesine TÜBİTAK Desteği

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEP) tarafından, 2016 Mart Dönemi 1001 Programları proje sonuçları açıklandı. Bu kapsamda Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. İskender TİRYAKİN ‘nin “Kurağa Tolerant Yaygın Yonca (Medicago sativa) Genetiplerinin Geliştirilmesi” isimli projesi, Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur GÖZEL’in “Entomopatojen Nematodların Capnodis tenebrionis L. (Coleoptera: Buprestidae) Mücadelesinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması” isimli projesi ile Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan ÇAMOĞLU’nun “Turgor Basıncı ve Termografi Tekniklerini Kullanarak Biberde Su Stresinin Belirlenmesi” isimli projesi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde desteklenmeye değer görülen projeler olmuştur. Öğretim Üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.